Interreg

 

Vállalkozásunk 2019-ben határon átnyúló együttműködés keretében hazai és uniós társfinanszírozásban, 70%-os támogatási intenzitással, elnyert egy komplex technológiai fejlesztést a balassagyarmati telephelyen.

Ennek keretében közel 1100 m2 alapterületű szerelő és gyártó csarnok épül, valamint helyet kap az épületben egy 200 m2 alapterületű kétszintes iroda rész. Telephelyünkön mintegy 8000 m2 szilárd burkolatú út és parkoló is épül.

Szerviz kapacitásunkat a legmodernebb személy- és tehergépjármű gumiabroncs szerelő gépekkel, emelő berendezésekkel, diagnosztikai eszközökkel bővítjük, és beszerzésre kerül egy fa brikettáló gépsor is.

Mi az INTERREG?

Az érintett szlovák-magyar határ-menti régió a kevésbé fejlett térségek közé tartozik. A térség az államhatár mindkét oldalán hasonló gazdasági és szociális képet mutat. A cselekvési terv (TAPE) célterülete elsősorban a Nagykürtösi járás (Veľký Krtíš) és a Balassagyarmati járás területe, de a pályázati eredmények hatásai ettől jelentősen nagyobb területre vonatkoznak. A TAPE  több mint 107 ezer a határ-menti térségben élő lakost érint.

 

A JOBS TAPE akcióterv keretén belül 4 pályázat megvalósítására kerül sor 4 szlovákiai és 3 magyarországi partner közreműködésével:

  • A CCP-JOBS projekt biztosítja a teljes TAPE koordinációját és kommunikációját, valamint üzleti tanácsadást és támogatást biztosít a célterületen működő vállalatok közötti együttműködéshez.
  • A Ride Up! című projekt középpontjában új Ipoly-híd és a hídhoz vezető utak megépítése/felújítása áll Ipolyvarbó (Vrbovka (SK) ös Őrahalom (HU) térségében. A régió megközelíthetősége a foglalkoztatás fejlesztésének egyik fő előfeltétele. Az új hídon keresztül csökken az utazási idő, ezáltal az utazási költségek is mérséklődnek, ami pozitív hatással lesz a munkaerő mobilitás és a foglalkoztatottság növekedésére is. A projekt megvalósítása hosszú távon további fejlesztési hatásokat generál majd elsősorban a turizmus, az üzleti, intézményes, kulturális, oktatási és szociális együttműködés terén.
  • A fenntartható és minőségi foglalkoztatás növelését a térségben stabilan működő építőipari cégekben megvalósulandó környezetbarát kapacitásnöveléssel és a gazdasági szereplők aktív együttműködésével kívánjuk elérni. Az új munkahelyeket létrehozó helyi termékek és szolgáltatások fejlesztése keretén belül Balassagyarmaton a GREEN GOES K.f.t.-nél és Nagykürtösön a J-Stav s.r.o cégeknél a környezetvédelmi és fenntarthatósági követelményeknek megfelelő építőipari beruházásokra és új munkahelyek kialakítására kerül sor.
  • A foglalkoztatottság növelését a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő építőipari gyakorlati képzés biztosításával kívánjuk elérni, amely esélyt teremt elsősorban a hátrányos helyzetű állástalanok, munkavállalók, vagy szakma-váltók foglalkoztatására a határ mindkét oldalán. Az építőipari gyakorlati képzésre a kékkői (Modrý Kameň) Összevont Szakközépiskolában, az erre a célra kialakított képzési központban kerül sor a projekt partner HRFA közreműködésével. A projekt pozitív változást hoz a térség építőipari szakközépiskola diákjai és pedagógusai a térségben működő építőipari vállalkozások, a vállalkozásindítás iránti érdeklődők, valamint a mikro, kis és közepes vállalkozások számára is.

 

A JOBS TAPE keretén belül megvalósított projektek együttesen járulnak hozzá a határtérség kohéziójának erősítéséhez és nagyban támogatják a régió gazdasági növekedését is.

Válasszon bennünket mert…

Garancia

Minőség

Megbízhatóság